RESERVEER JE TAFELTJEMAAK EEN KEUZE:

LUNCH DINER BITES ARRANGEMENT

MAAK EEN KEUZE:

LUNCH DINER BITES ARRANGEMENT

MAAK EEN KEUZE:

LUNCH DINER BITES ARRANGEMENT

MAAK EEN KEUZE:

LUNCH DINER BITES ARRANGEMENTNext Door, de ruimte naast Markt 5, is een sfeervolle en uitermate geschikte ruimte voor een verjaardagsfeest, vrijgezellenparty, babyshower, familiedag, vergadering, bedrijfsuitje of afscheid. Maak een afspraak om uw wensen te bespreken

Bekijk alle arrangementen op
www.partynextdoor.nl

RESERVEREN
MENUKAART
menukaart

Agenda

HAPPY EASTER!

Een lang weekend gezellig samenzijn, en wij staan daar graag voor klaar; wie weet ook al lekker op het terras!
Ontdek onze specials deze zondag 31 maart & maandag 1 april, o.a. onze #nieuwe cocktailkaart EN: “een ‘ei’ dat graag gevonden wordt…”
Namelijk vanaf dan de Limited Edition “PaasIJ” op tap beschikbaar! Een lekkere lentebok van brouwerij ’t IJ. Happy Easter; proost op het leven!

VOORJAAR WIJNPROEVERIJ

Op zondag 14 april 2024, organiseren we in Next Door van 12u tot 17u onze voorjaarswijnproeverij, samen met lokale slijterij De Heerlyckheid. Maar liefst 10 wijnhandelaren staan enthousiast klaar om u te laten proeven, toelichting te geven en natuurlijk evt. bestellijsten aan te reiken.

Dit resulteert in minimaal zo’n 50 wijnen, waarbij juist geprobeerd wordt u meer het “onbekende” te laten proeven. Dit alles uiteraard met ruim voldoende koude en warme bijpassende, lekkere “snaaierijen!” Opgeven kan voor slechts €15 bij slijterij De Heerlyckheid: op het pleintje aan De Varkensmarkt 8c te Lichtenvoorde.

Bovendien is er aansluitend van ±17:30 tot ±20u op aanmelding in Markt 5 een seizoensgebonden 3-gangendiner MET uiteraard bijpassende wijnen, voor maar €42,50 p.p. Wat bijschenken schromen we hierbij niet ; ). Come & enjoy!

KONINGSNACHT & -DAG!

Vrijdagavond 26 april is het weer “dikke party” in Next Door met een gezellig kroegsfeer PLUS “De PartyPoepers!” en is Markt 5 gewoon normaal geopend.
Zaterdag 27 april zal in combinatie met de weekmarkt, de Lichtenvoordse kleedjesmarkt omlijst worden met allerhande “oranje-gezelligheid & vermaak.”

Bij Markt 5 binnen en buiten op ons terras verdelen we graag eerlijk DE oranje-tompoucen, want zoals elk jaar weer leert: op=op! ; )
Daarnaast zullen wij natuurlijk weer leuke, toepasselijke vloeibare&eetbare “King’s Day Specials” hebben. Cheers, op Wim-Lex!

4 & 5 MEI

Zoals elk jaar, zullen wij deze zaterdag 4 mei 2024 natuurlijk letterlijk&figuurlijk stilstaan bij de Nationale Dodenherdenking en wij vragen onze gasten hier ook rekening mee te houden.
Om 20u zullen wij uiteraard een service-stop in stilte toepassen, met de live-verbinding aan op onze tv-schermen. Ook gaan we op het centrale marktplein, respectvol om met de herdenkingsstoet die tussen 19:30 en 19:50 voorbij zal trekken aan ons terras. Wij vragen onze gasten hier ook aan mee te werken.

Op zondag 5 mei 2024 vieren wij graag samen met u de vrijheid die we in Nederland mogen ervaren. O.a. zowel een regenboogcocktail als een aperitief op basis van Hollandse jenever zullen uit onze bar vliegen, net als Kip Kiev naar het recept van onze eigen Oekraïnse topper Daria : ). #SamenSterk!

HEMELVAARTSDAG

Er vanuit gaande dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, onder een strakblauwe hemel staan wij ook deze mooie donderdag de gehele dag graag voor u klaar: binnen EN lekker buiten op ons gezellige terras!
Gewoon normaal geopend dus, voor diverse koffies, een (dauwtrap-) lunch, uitgebreid borrelen & een “hemels” diner, graag tot ziens!

MOEDERDAG

Ja ja, het is weer zover: je mag weer aan je lieve moedertje denken! Verwen haar deze zondag 12 mei met bijvoorbeeld een High Tea, Wine Tasting of compleet 3-gangendiner.
Wij denken graag met je mee, zo hebben we diverse cadeaubonnen in een handig verpakkingstasje.

PINKSTEREN = OVER DE TOP FESTIVAL

Traditiegetrouw vindt op steenworp afstand van Markt 5, in het Pinksterweekend het weergaloze én überoriginele Over de Top Festival plaats!
Vermaak met veel verschillende muziek op meerdere podia, in gezellige (hogere) sferen is het genieten daar op 18&19 mei. Om vervolgens even uit te blazen, na te genieten óf juist een goede bodem te leggen, zijn wij uiteraard geopend deze dagen, be welcome! : )

AVONDVIERDAAGSE + (HALVE) WANDELMARATHON

DE wandelklassiekers binnen de gemeente Oost Gelre! Van woe. 19 t/m zat. 22 en vervolgens zon. 23 juni kun je jouw schoenzolen flink laten slijten en je dorst bij ons komen lessen!

VADERDAG

Op zondag 16 juni mag je jouw vader weer even in het zonnetje zetten. Doe dit bijvoorbeeld met een lekkere lunch, Beer Tasting, of compleet 3-gangendiner.
Wij denken graag met je mee, zo hebben we diverse cadeaubonnen in een handig verpakkingstasje.

DE ZWARTE CROSS 2024

18 t/m 21 juli is het weer zover: HET veelzijdige crossevenement op steenworp afstand van het Lichtenvoordse marktplein!
Kom gezellig éven de drukte “ontvluchten,” shop nog wat lokaal rond en kom genieten op ons terras.

Pas wel op, want: “Nöhlen is dodelijk!” ; )
Speciaal deze dagen een aangepaste lunchkaart waar al vanaf 10:00 van te bestellen valt.

ZOMERMARKT 2024

Er wordt “duftig” gewerkt aan een doorstart van dit klassieke, ras-Lichtenvoordse, oergezellige zomerevenement; to be continued dus, en houd de (social) media in de gaten!!…

KLEURRIJKE ZOMERAVONDEN

In de maand augustus gaat het Lichtenvoordse centrum gezamenlijke vrijdagen organiseren met (kids-)activiteiten en vermaak.
Het is aan retail & horeca om hier een eigen, kleurrijke invulling aan te geven, dus check t.z.t. de socials!

BLOEMENCORSO & KERMIS LICHTENVOORDE 2024

Zondag 8 september ’24 is het weer zover; het op één-na-grootste bloemenspektakel van Europa trekt aan duizenden bezoekers in Lichtenvoorde voorbij!
In een mooie optocht door de straten om het centrum heen, rijden meer dan twintig kolossale, prachtig met Dahlia’s versierde wagens naar hun showterrein.
Deze optocht voorziet tevens in straattheater, muziek, dansacts en vermaak.
Kom voor en/of na die tijd lekker op ons terras genieten en neem nog een kijkje op de jaarlijkse kermis in ons gezellige centrum.

Zondag 8 t/m dinsdag 10 september zorgt de jaarlijkse kermis in & rondom het centrum van Lichtenvoorde weer voor veel gezelligheid.
Bij Markt 5 staan we graag voor je klaar als ietwat meer “rustmoment” tijdens de kermis.
Vanuit Next Door bedienen wij een gedeelte van ons terras en uiteraard binnen: koffie, lunch, borrel & diner!
Een aangepaste kermiskaart, en een buitenbar voor Markt 5 bieden we aan, met staplekken om gezellig & gemoedelijk met vele bekenden bij te praten tijdens de kermis.

NAJAAR BIERPROEVERIJ

22 september 2024 organiseren we in Next Door van 12u tot 17u onze najaarsbierproeverij, samen met lokale slijterij De Heerlyckheid. Maar liefst 10 brouwers staan enthousiast klaar om u te laten proeven, toelichting te geven en natuurlijk evt. bestellijsten aan te reiken.

Dit resulteert in minimaal zo’n 50 bieren op fles van veel lokale en (inter-)nationale craft brewers. Daarnaast nog enkele bieren van de tap welke juist gezocht kunnen worden in de hoek van de ietwat meer commerciële samenwerking met de biergroepen Grolsch, Texels & Duvel-Moortgat.

Dit alles uiteraard met ruim voldoende koude en warme bijpassende, lekkere “snaaierijen!” Opgeven kan voor slechts €10 bij slijterij De Heerlyckheid: op het pleintje aan De Varkensmarkt 8c te Lichtenvoorde.

HALLOWEEN

2 oktober t/m 4 november weer toepasselijk comfort-food: een heerlijk, herfstig, Halloween 3-Gangen Menu voor maar €32,50 p.p!

PUBQUIZ

Daag je vrienden, collega’s, buren of familie uit voor een uitdagende PubQuiz en laat zien wie werkelijk recht van spreken heeft… November is daarom weer gezellig traditiegetrouw QuizMaand op de maandagavonden bij Markt 5! We spelen de voorrondes op:

04-11-2024 = Nog plekken beschikbaar
11-11-2024 = Nog plekken beschikbaar
18-11-2024 = Nog enkele plekken beschikbaar
25-11-2024 = Nog plekken beschikbaar
02-12-2024 = Nog plekken beschikbaar

De 3 beste teams van elke avond gaan door naar de Grande Finale op 09-12-2024.
En voor welk team zich eventueel al zorgen maakt: ja ook dit jaar zullen er enkele last-minute wildcards vergeven worden…

Vorm een team van maximaal 5 personen en geef je op via de mail: info@markt5.nl
Inloop 19:30, aanvang 20:00 uur. Deelname is gratis, inclusief een borrelhapje tussendoor!

Wanna play??… Let the games begin!

NAJAAR WIJNPROEVERIJ

20 oktober 2024 organiseren we in Next Door van 12u tot 17u onze najaarswijnproeverij, samen met lokale slijterij De Heerlyckheid. Maar liefst 10 wijnhandelaren staan enthousiast klaar om u te laten proeven, toelichting te geven en natuurlijk evt. bestellijsten aan te reiken.

Dit resulteert in minimaal zo’n 50 wijnen, waarbij juist geprobeerd wordt u meer het “onbekende” te laten proeven. Dit alles uiteraard met ruim voldoende koude en warme bijpassende, lekkere “snaaierijen!” Opgeven kan voor slechts €15 bij slijterij De Heerlyckheid: op het pleintje aan De Varkensmarkt 8c te Lichtenvoorde.

Bovendien is er aansluitend van ±17:30 tot ±20u op aanmelding in Markt 5 een seizoensgebonden 3-gangendiner MET uiteraard bijpassende wijnen, voor maar €42,50 p.p. Wat bijschenken schromen we hierbij niet ; ). Come & enjoy!

SINTERKLAASINTOCHT

Zondag 17 november 2024 organiseert de enthousiaste vrijwilligersgroep weer een warm welkom voor de Sint en zijn pieten. Dit keer in de de Hamalandhal, die om 14u geopend is voor publiek.
Om 14:30 start het voorprogramma en rond 14:50 verwachten we Sinterklaas ook op het podium, die samen met o.a. de Hoofdpiet & dansdocente Wiesje een gezellig, interactief programma neer zal zetten.

Om 15:30 is het afgelopen en kunnen er natúúrlijk o.a. bij Markt 5 toepasselijke warme chocomels ( mét scheutje Amaretto (Velvet!) bijvoorbeeld ; ) ), gebakjes, bokbieren, rode wijntjes & borrelhapjes genuttigd worden!

LIKEUREN- & DIGESTIEVENPROEVERIJ

Zondag 24 november 2024 organiseren we in Next Door van 12u tot 17u onze najaarsproeverij van likeuren & digestieven! Dit doen we samen met lokale slijterij De Heerlyckheid. Minstens 8 experts staan enthousiast klaar om u te laten proeven, toelichting te geven en natuurlijk evt. bestellijsten aan te reiken.

Dit resulteert in vele, bijzondere en rijke smaken aan diverse dranken, waarbij juist geprobeerd wordt u meer het “onbekende” te laten proeven. Dit alles uiteraard met ruim voldoende koude en warme bijpassende, lekkere “snaaierijen!” Opgeven kan voor slechts €15,00 bij slijterij De Heerlyckheid: op het pleintje aan De Varkensmarkt 8c te Lichtenvoorde.

KERSTKLOKKEN ZONDAG

Ho, ho, ho eens even! Ook de maand december biedt verder uiteraard weer een boel verwarmende gezelligheid. Zo is er de jaarlijkse kerstmarkt, beter bekent als KerstKlokkenZondag / “BimBamBuisdag!”

Op zondag 8 december 2024 organiseert de enthousiaste vrijwilligersgroep weer een gezellige kerstmarkt door de straten en op de pleinen van het Lichtenvoordse centrum. De middag wordt omlijst door vermaak voor jong&oud, meerdere live optredens voor achtergrond sfeermuziek, natuurlijk veel versieringen, en tal van zeer verschillende kraampjes.

Ook deze dag geldt uiteraard: vergeet de innerlijke mens niet! Laat, naast horen&zien, ook de zintuigen ruiken&proeven deze dag “niet in de kou staan” en kom letterlijk&figuurlijk opwarmen bij Markt 5, op ons winterterras en in Next Door.

KERST 2024

Beide Kerstdagen zijn Markt 5 & Next Door geopend, als gezamenlijke, gezellig aangeklede en warme “huiskamers.” Vanaf 16u tot ±22u ontvangen wij graag reserveringen voor het diner.
“Zo maar” binnenlopen kan&mag uiteraard, alleen bestaat de kans dat er dan helaas geen plekje meer is!

Eveneens is men natuurlijk welkom voor een goede kop koffie en homemade Glühwein of gezellige borrel, maar de boventoon wordt deze dagen gevoerd door het diner, waarbij we omwille van het team niet “de late uurtjes” op zullen zoeken. Hiervoor staan wij de rest van de kerstvakantiedagen graag weer paraat! ; )

Van belang om te weten, gezien de grote vraag: “Ja zeker, wij serveren gewoon à la carte! ” : )
Echter, voor de ietwat meer culinaire uitspetters heeft chefkok Jorieke een kerstdiner van 5 gangen samengesteld, die ook nog eens los per gang te bestellen zijn.
Bovendien hanteren wij bij groepen vanaf ±8 personen graag vooraf besproken keuzemenu’s, mail gerust voor informatie naar: info@markt5.nl

Cheers, happy Holidays!
Extra menukaart Kerst 2024 – Klik hier!

KERSTAVOND, OUDJAARS- & NIEUWJAARSDAG

Dit keer hebben we ervoor gekozen, omwille van ons team & logistiek, om deze dagen volledig gesloten te zijn.
We verwelkomen u graag weer op 2 januari van 11u tot 23u! : ) Happy New Year!

HAPPY HEALTHY NEW YEAR!

Jaaa, de hóógste tijd na al die “december-gezelligheid,” om wèl te blijven genieten in 2025 (natuurlijk!), maar met gezonde en/of vegetarische alternatieven en met keuze uit diverse 0.0%!

LOVELY VALENTINE’S DAY…

Vrijdag 14 februari; de dag van de liefde! Cupido heeft onder andere de hoofden van chefkok Jorieke en hoofdbediening Simona op hol gebracht, waardoor zij voor u een hartverwarmend, cozy-comfy, liefdevol “to-share-menu” hebben samengesteld. Boek nu je tafeltje via de reserveringswidget, en maak nog kans op de gratis aperitiefjes: Bellini bubbels!

MAAK DE KABOUTER IN JEZELF LOS!

Zaterdagavond … februari 2025 organiseren we in Next Door een heuse Chouffe-Avond! Reserveer je (sta-)tafel en creëer van 20u tot 00u geheel in themastijl gezellig samen die “oer-bierkroeg!” Hierbij natuurlijk vele kabouterbieren van Brouwerij Chouffe, bekend van vooral het krachtige blondbier LaChouffe, maar ze maken zoveel meer lekkers; op tap en in fles! Bovendien zijn er vele toepasselijke hapjes te bestellen en grappige attributen te verzamelen. Entree is gratis, dus reserveer nu je plekje! “Cheers!”

MAART-MOVIE-MAAND

Na het succes van vorig jaar, herhalen wij graag onze thematische maand: we gaan nml. in maart “naar de film!”
Lunch- & Dinner Specials zullen, vergezeld door een typisch Hollywood-drankje, geïnspireerd worden op filmklassiekers. Kunt u raden welke film er per week centraal staat??…

Daarnaast bieden wij, in samenwerking met lokaal filmhuis Het Doek (hetdoek.nl), ons filmdiner aan als avondvullend programma op een donderdag- of vrijdagavond. Meer informatie hierover vindt u op onze arrangementenpagina.

Suggesties qua film-input per week in maart zijn overigens welkom. We houden hierbij wel van elementen met een knipoog ; ). Als grappige “amuse” is er voor elke dinertafel een bakje popcorn, nadat de grande entree natuurlijk is gedaan over de rode loper. Wie weet zelfs wel langs alle (lokale) paparazzi! “Ready, set, ACTION!”

VOORJAAR BIERPROEVERIJ

Op zondag … maart 2025, organiseren we in Next Door van 12u tot 17u onze najaarsbierproeverij, samen met lokale slijterij De Heerlyckheid. Maar liefst 10 brouwers staan enthousiast klaar om u te laten proeven, toelichting te geven en natuurlijk evt. bestellijsten aan te reiken.

Dit resulteert in minimaal zo’n 50 bieren op fles van veel lokale en (inter-)nationale craft brewers. Daarnaast nog enkele bieren van de tap welke juist gezocht kunnen worden in de hoek van de ietwat meer commerciële samenwerking met de biergroepen Grolsch, Texels & Duvel-Moortgat.

Dit alles uiteraard met ruim voldoende koude en warme bijpassende, lekkere “snaaierijen!” Opgeven kan voor slechts €10 bij slijterij De Heerlyckheid: op het pleintje aan De Varkensmarkt 8c te Lichtenvoorde.


Markt 5
Lichtenvoorde

MAIL ONS
info@markt5.nl

BEL ONS
0544 - 374 444 

DANCE LIKE NO ONE IS WATCHING

0